Det här är en storfavorit hemma hos mig!
En snabb, enkel och inte alltför söt cheesecake, som blir allra bäst med färska blåbär. Perfekt till både brunch, buffé och utflykt – använd bara glas med lock så är de redo att packas ned:).
Recept för 4-6 glas, beroende på hur stora de är:
Kexbotten:
10 digestivekex
25 g smör, rumstempererat
Fyllning:
300 g färskost, t.ex. Philadelphia
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
Blåbärstopping:
300 g blåbär, färska eller frysta
1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Blåbärstopping:
Koka upp blåbär, socker och vaniljpulver. Ställ åt sidan och låt svalna.
Kexbotten:
Krossa kexen grovt och blanda med smöret. Fördela blandningen i botten på glasen och pressa samman den, så du får ett jämnt, kompakt lager. Ställ in glasen i kylen.
Fyllning:
Blanda samman färskosten med vispad grädde och florsocker till en jämn och klumpfri smet. Fördela färskostmassan ovanpå kexen.
Fördela den avsvalnade blåbärstoppingen försiktigt ovanpå färskostlagret, så att du får en fin skiktning.
Dekorera med massor av färska blåbär!