Recept

Alla recept

Receptindex

Pizzamuffins
Pizzamuffins bakade i fina pappersformar serverade i en fin korg. perfekt till brunchen!

Små matiga muffins som passar lika bra till en brunch som till en utflykt eller som färdkost. Barn brukar bli särskilt förtjusta i de här små måltiderna, både i att göra dem och att äta dem.

12 STYCKEN

125 g mozzarella
1 stor gul eller grön paprika 1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
140 g vetemjöl
120 g fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1⁄2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk pizzakrydda
40 g riven parmesanost 120 g salami i små bitar
1 ägg
1⁄2 dl olivolja
2 dl mjölk
110 g passerade tomater

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på varmluft, 160°C, och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Skär mozzarellan i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar.
  • Skala lök och finhacka den. Pressa vitlöken. Lägg allt i en skål.
  • Häll upp vetemjölet i en annan skål och sikta ner fullkornsmjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, pizzakrydda, ost, paprika, lök, vitlök och salami- bitarna. Blanda väl.
  • Ta en ny skål. Knäck ägget och vispa upp det lätt. Tillsätt olja, mjölk och tomater.
  • Häll mjölblandningen i äggsmeten och blanda allt.
  • Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Tips:
Vill du värma upp muffinsen vid ett senare tillfälle kan du strö över lite ost och värma dem 3-4 minuter i ugnen.